Bosz ziet les voor PSV: 'Soms moet je de bal ook weg peren'

Bosz stoort zich aan PSV-spelers: 'Overdreven, moeten we echt leren'

3 oktober 2023 om 23:26
Laatste update: 4 oktober 2023 om 01:53

Peter Bosz houdt gemengde gevoelens over aan de spectaculaire Champions League-wedstrijd van PSV tegen Sevilla. Door een goal van Jordan Teze diep in blessuretijd ontsnapten de Eindhovenaren aan een nieuwe nederlaag (2-2).

"Je komt twee keer terug, maar we wilden hier natuurlijk winnen", begint Bosz voor de camera van RTL. "Uiteindelijk wordt het nog gelijk in de blessuretijd. Daar moet je dan blij mee zijn. Ook als je de stand in de groep ziet. Door de zege van Lens op Arsenal staat het nu allemaal heel dicht bij elkaar."

Bosz zat op het puntje van zijn stoel. "Het ging alle kanten op, zij begonnen beter, daarna namen wij het initiatief en begonnen we te voetballen. Maar ook bij vlagen overdreven, want soms moet je de bal ook gewoon weg peren als je onder druk komt te staan. Dan willen wij altijd nog die voetballende oplossing hebben. Daar moeten we echt lering uit trekken: wanneer ga je wel voetballen en wanneer niet."

"Via Noa Lang kwamen we wel vaak door. Hij speelde geweldig", vervolgt Bosz, die terug kijkt op een roerige wedstrijd. "De emoties gingen alle kanten op. Ik denk dat als je niet voor PSV bent, je een hele leuke wedstrijd hebt gezien. Het is een stokpaardje van me: het gebeurt zo vaak dat er na een goal een snelle tegengoal valt in Europa. Daar probeer je je tegen te wapenen. We worden afgestraft op dingen waar je in de Eredivisie nog weleens mee wegkomt."

PSV wacht nu een tweeluik met de verrassende koploper Lens. "Het verbaasde mij dat ze onderaan stonden (in de Ligue 1, red.), het is een leuke en goede ploeg. Ook dat is Champions League." Lens staat momenteel vijftiende in eigen land.