PSV op rapport: Lang en Schouten scoren hoog, één duidelijke dissonant

PSV op rapport: Lang en Schouten scoren hoog, één duidelijke dissonant

3 oktober 2023 om 22:58

PSV heeft het eerste Champions League-punt van het seizoen uit het vuur gesleept. In Eindhoven werd het 2-2. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een veelbewogen avond.

Walter Benítez - 6: twee weken geleden kon hij vier keer vissen in Londen, nu kreeg Benítez bijzonder weinig te doen. Toch moest hij weer meerdere keren capituleren. Nemanja Gudelj en Youssef En-Nesyri lieten hem kansloos.

Jordan Teze - 7: in de openingsfase worstelde hij met de snelle Dodi Lukebakio, maar het gevaar van de Belg werd al snel beknot door Teze. Een ruime voldoende voor de rechtsback, zeker door zijn late 2-2.

André Ramalho - 4,5: twee keer was Ramalho betrokken bij een afgekeurd doelpunt. Voor rust kopte hij raak, in buitenspelpositie. Na rust ging hij vreselijk in de fout, maar werd hij gered door de arbitrage. Het lijkt klaar met de Braziliaan.

Olivier Boscagli - 6: met een onzekere verdediger als Ramalho naast zich heeft Boscagli het niet altijd makkelijk. Toch speelde de Fransman een prima wedstrijd. Bij de 0-1 was hij Gudelj kwijt.

Sergiño Dest - 5,5: geen best optreden van Dest, die Patrick van Aanholt verving aan de linkerkant. Zijn avond werd gekenmerkt door slordigheden. Dest leek vooral met zichzelf bezig en speelde een negatieve hoofdrol bij de 1-2.

Jerdy Schouten - 7,5: het cement tussen de stenen bij PSV. Met zijn rust en overzicht was Schouten van grote waarde voor PSV. Veel ging vooruit, vrijwel alles arriveerde op de plek van bestemming.

Joey Veerman - 6,5: in het laatste kwartier voor zijn wissel kwam Veerman eindelijk los. Bijna leverde hij een assist, bijna leverde hij een goal. Maar Veerman kon niet tippen aan Schouten.

Malik Tillman - 5,5: het voetbal druipt eraf bij Tillman, die duidelijk iets extra's heeft. Alles wees op een ruime voldoende, maar de Amerikaans international ging  toch nat door een grote kans te missen en het cruciale kopduel te verliezen bij de eerste Sevilla-goal.

Johan Bakayoko - 5: veel geschreeuw, weinig wol. Het ziet er ogenschijnlijk allemaal veelbelovend uit bij Bakayoko, maar het rendement is veel te laag. Twintig minuten voor tijd werd hij terecht gewisseld.

Luuk de Jong - 6: het was lange tijd niet de avond van De Jong, wiens aandeel werd gelimiteerd door Sergio Ramos. Maar het doelpunt kwam toch. Koelbloedig tekende hij vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker.

Noa Lang - 7,5: in tegenstelling tot veel ploeggenoten tikte Lang wél het gehoopte Champions League-niveau aan. Hij vocht mooie duels uit met Jesús Navas, maar vergat zichzelf te belonen met een goal.

Invallers
Ismael Saibari - x: viel na 71 minuten in voor Veerman en speelde te kort voor een beoordeling.
Hirving Lozano - x: viel na 71 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.
Armel Bella-Kotchap - x: viel na 82 minuten in voor Ramalho en speelde te kort voor een beoordeling.
Ricardo Pepi - x: viel na 83 minuten in voor Boscagli en speelde te kort voor een beoordeling.

Peter Bosz - 6,5: was het een typische Bosz-wedstrijd? De trainer liet PSV met krachten smijten, maar kreeg het deksel twee keer op de neus. Toch staat hij dankzij zijn strijdende spelers niet met lege handen. Dat is ook Bosz' verdienste.