Zes conclusies: PSV blaft genoeg, maar bijt te weinig en heeft probleem achterin

Zes conclusies: PSV blaft genoeg, maar bijt te weinig en heeft probleem achterin

3 oktober 2023 om 23:30
Laatste update: 4 oktober 2023 om 01:53

Twee doelpunten in een spectaculaire slotfase tegen Sevilla hebben PSV het eerste punt in de Champions League-groepsfase opgeleverd. VoetbalPrimeur trekt zes conclusies.

PSV blaft genoeg, maar bijt te weinig
Niet voor het eerst dit seizoen speelde een gebrek aan effectiviteit PSV parten. Veel blaffen, weinig bijten. Liefst 26 keer bestookten de Eindhovenaren het Sevilla-doel - een ongekend aantal in de Champions League - maar slechts twee kansen werd benut. Luuk de Jong scoorde vanaf de stafschopstip en Jordan Teze sleepte in extremis een punt uit het vuur.

Grote kans gemist
Sterk en foutloos in de Eredivisie, ruim voldoende in de kwalificatie voor de Champions League, maar in de groepsfase wil het nog niet écht vlotten voor PSV. Natuurlijk is de tegenstand vele malen groter, maar Peter Bosz en de zijnen hadden moeten van Sevilla winnen om aan te tonen dat ze 'Champions League-proof' zijn. Alle ingrediënten waren dinsdagavond aanwezig in het Philips Stadion.

Nog steeds geen zege
PSV wacht inmiddels al zestien wedstrijden op een overwinning in de Champions League. Bij de laatste twee deelnames vlogen de Eindhovenaren er steeds met twee remises en vier verliespartijen uit. De laatste zege dateert nog steeds van 8 december 2015, thuis tegen CSKA Moskou (2-1).

Lang staat weer op
Een PSV'er die dinsdagavond zeker wél het Champions League-niveau haalde, was Noa Lang. De aanvaller was volledig zichzelf, zorgde met name in de tweede helft voor topentertainment, maar hij vergat zichzelf te belonen met een doelpunt.

Ramalho en invallers ondermaats
Zo goed als Lang speelde, zo slecht verliep de avond voor André Ramalho. De Braziliaan maakte twee kapitale fouten, maar werd eerst gered door de arbitrage en daarna door de lat. De Braziliaan heeft nog 'geluk' dat zijn vervanger Armel Bella-Kotchap ook in de fout ging, bij de 1-2 van Youssef En-Nesyri. PSV heeft een probleempje achterin.

Next up: RC Lens
Over drie weken wacht RC Lens in Frankrijk, een wedstrijd die haast gewonnen móét worden door PSV. De Franse ploeg stuntte dinsdagavond tegen Arsenal (2-1) en staat nu met vier punten verrassend aan kop in Groep B van de Champions League. Arsenal heeft drie punten, Sevilla twee en PSV één.