PSV pakt in extremis punt na spektakelstuk tegen Sevilla

PSV pakt in extremis punt na spektakelstuk tegen Sevilla

3 oktober 2023 om 22:55
Laatste update: 3 oktober 2023 om 22:58

PSV heeft zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League gelijk gespeeld. De ploeg van Peter Bosz knokte zich in het eigen Philips Stadion naar een 2-2 gelijkspel.

Bosz had enkele verrassingen in petto. Zo kreeg André Ramalho de voorkeur boven Armel Bella-Kotchap en was niet Hirving Lozano maar Johan Bakayoko de rechtsbuiten. De terugkeer van Jerdy Schouten was een flinke opsteker.

PSV leek in de openingsminuten moeite te hebben om onder de Spaanse druk uit te spelen, maar gesteund door het enthousiaste Philips Stadion voerden de Eindhovenaren al snel de druk op. Het resulteerde in diverse speldenprikjes, maar echt grote kansen bleven uit. André Ramalho kwam het dichtst in de buurt. De Braziliaan kopte raak uit een vrije trap, maar stond buitenspel. In de intense eerste helft loerde Sevilla vooral op de counter, maar goals bleven uit.

Waar grote kansen in de eerste helft spaarzaam waren, veranderde dat meteen na rust. De uitblinkende Noa Lang schoot in de handen van Nyland, waarna Adrià Pedrosa aan de andere kant leek te profiteren van een fout van André Ramalho. Hij beroerde de bal echter met de hand, waardoor de VAR een streep door de goal zette. Niet veel later ontsnapte Youssef En-Nesyri uit de rug van Ramalho, maar weer kwam PSV goed weg. Hij pegelde op de lat. In de counter was Malik Tillman vervolgens gevaarlijk, alleen verzuimde ook hij de trekker over te halen.

De fans in Eindhoven kregen geen moment de tijd om op adem te komen, want na een schitterende pass van Joey Veerman miste Lang maar net het doel. De linksbuiten trof ook nog de paal, nadat Nemanja Gudelj zijn inzet van richting veranderde. De goal viel uiteindelijk toch aan de andere kant. Na een afgekeurde treffer en een bal op de paal, had Gudelj meer geluk voor Sevilla. Hij schoot van dichtbij kiezelhard raak na een hoekschop: 0-1.

PSV moest in de achtervolging en kreeg wat hulp van de arbitrage. Luuk de Jong mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Sergio Ramos op Tillman en faalde niet: 1-1. Daarmee was het nog niet gedaan met het spektakel. Vrijwel direct kopte En-Nesyri weer raak, maar Jordan Teze liet Eindhoven alsnog ontploffen met een gelijkmaker in extremis.