Voorselectie Oranje van Koeman

Koeman maakt voorselectie bekend: Koopmeiners terug, geen Memphis bij Oranje

Vandaag om 13:05
Laatste update: om 13:12

Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland bekendgemaakt. Teun Koopmeiners en Micky van de Ven keren terug na een blessure. Memphis Depay is nog altijd afwezig.

Koeman heeft 26 spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie. Koopmeiners, die het EK aan zich voorbij moest laten gaan en wegens zijn overstap naar Juventus ook deze maand ontbrak, maakt zijn rentree in de voorselectie. Dat geldt tevens voor Van de Ven, die twee weken geleden tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland met een blessure moest toekijken.

Stefan de Vrij maakt eveneens deel uit van de voorselectie. Daaruit blijkt het vertrouwen van Koeman, die een aantal andere routiniers - Marten de Roon en Georginio Wijnaldum - niet meer oproept. Memphis, die onlangs zijn move naar Corinthians afrondde, zit nog niet bij de selectie.

Jan Paul van Hecke debuteerde tegen Duitsland en zit opnieuw in de voorselectie. Justin Kluivert, die er eerder deze maand bij zat en gold als een van de grootste verrassingen bij Oranje, mag wederom hopen op een oproep.

Oranje speelt in oktober twee wedstrijden. Op vrijdag 11 oktober neemt Nederland het in Boedapest op tegen Hongarije. Drie dagen later wacht een duel met Duitsland in München. Deze maand speelden Oranje en Duitsland met 2-2 gelijk in Amsterdam.

Keepers: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdediging: Virgil van Dijk (Liverpool), Stefan de Vrij (Internazionale), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig), Jorrel Hato (Ajax), Matthijs de Ligt (Manchester United), Jurriën Timber (Arsenal), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion)

Middenveld: Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Teun Koopmeiners (Juventus)

Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Ajax), Justin Kluivert (Bournemouth), Joshua Zirkzee (Manchester United)