'Ihattaren is zo goed dat hij over een half jaar weer in Oranje kan'

'Ihattaren is zo goed dat hij over een half jaar weer in Oranje kan'

19 september om 20:11

Bram Bakker denkt dat Mohamed Ihattaren binnen een half jaar zo maar eens in Oranje kan staan. De psychiater die met het gevallen toptalent aan de slag is gegaan is RKC Waalwijk tevens dankbaar voor de kans die ze Ihattaren geven, zo geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Wat belangrijk is: het uitgangspunt waarmee we begonnen was niet de voetballer Mo, maar de mens Mo", vangt Bakker aan. "Alles wat hij wil, had ik goed gevonden. Oftewel: als hij had gezegd dat hij een pizzeria wil beginnen, had ik dat ook prima gevonden. De bedoeling was gewoon om deze jongen die in de problemen zat, te helpen."

De pyschiater haalt aan dat Ihattaren het zwaar voor zijn kiezen heeft gekregen op mentaal gebied. "We hebben het over een zeer gevoelige jongen die al op héél jonge leeftijd met de extremiteiten van het voetballen te maken heeft gehad én die in een zwart gat is gevallen toen zijn vader overleed. En wij zijn hem gaan helpen." Ook geeft Bakker RKC een pluim voor de kans die ze bieden. "Een club die past bij Mo. Waar ze ook de mens belangrijker vinden dan de voetballer. Ik heb ook ontzettend veel respect voor RKC dat ze dit op deze manier doen. En ze kunnen ook wel iemand als Ihattaren gebruiken, hè."

Bakker heeft een grenzeloos vertrouwen in Ihatteren en denkt dat het Nederlands elftal haalbaar is. "Deze jongen is 22 jaar en gaat een sensatie worden op de Nederlandse velden. Ja, daar mag je mij best op afrekenen straks. Niemand weet hoe dit afloopt, maar we hebben het over iemand met exceptioneel veel talent. Zó veel dat hij over een half jaar weer in Oranje kan staan. Zo goed is hij. En ik zie iemand die ontzettend graag wil en die topfit is."