Wedstrijdverslagen

Milik goud waard bij nipte Juve-zege, Bayern bekert verder tegen derde divisionist

26 september 2023 om 23:02
Laatste update: 27 september 2023 om 00:36

Juventus heeft dinsdagavond, drie dagen na de nederlaag bij Sassuolo, gewonnen van Lecce. Arek Milik tekende vlak voor tijd voor de enige treffer van de avond. In Duitsland nam Bayern München het op tegen Preussen Münster in de DFB Pokal. Der Rekordmeister won zeer eenvoudig.

Juventus - Lecce
Juventus was erop gebrand zich te revancheren na de verrassende 4-2 nederlaag van afgelopen weekend. Daar leek het tegen Lecce, de nummer vier van de Serie A en tot aan dinsdagavond ongeslagen, in eerste instantie niet op uit te draaien. Tot het aanbreken van de 57e minuut. Voormalig Ajax-spits Milik profiteerde van niet al te goed verdedigen bij Lecce. De voorsprong van Juve kwam niet meer in gevaar, waardoor het na zes speelrondes met dertien punten tweede staat achter Internazionale.

Preussen Münster - Bayern München
Het tot de nok toe gevulde Preussenstadion was dinsdagavond het decor van Preussen Münster - Bayern. Eerstgenoemde club komt uit op het derde niveau in Duitsland en bleek niet opgewassen tegen de landskampioen. Het krachtsverschil bleef echter nog wel redelijk beperkt. Toen Eric Choupo-Moting al na negen minuten scoorde, leek een monsterscore in de maak, maar dat bleef de thuisploeg bespaard. Konrad Laimer, Franks Krätzig en Mathys Tel tekenden voor de drie andere treffers.