Hancko 'pissed-off' na Eredivisie-primeur: 'Maar dat is grote klasse'

Hancko 'pissed-off' na Eredivisie-primeur: 'Maar dat is grote klasse'

12 april 2023 om 16:12

Dávid Hancko staat voor een van de grootste wedstrijden uit zijn loopbaan. De Feyenoord-verdediger heeft zijn familie laten overkomen voor de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma in De Kuip.

Op het persmoment richting de kwartfinale wordt Hancko gevraagd of het duel met Roma de grootste uit zijn carrière is. "Ja, ik denk het wel. Mijn ouders zijn hier en we hebben erover gesproken. Maar ik heb al wat grote wedstrijden gespeeld hier. Ik kijk ernaar uit. Ik denk dat we er goed op staan." 

Volgens de Slowaak is Feyenoord bezig aan een uniek seizoen. "Dat voel ik door de mensen en onze geweldige fans", stelt hij. "Als je me zou zeggen dat we in deze positie zouden zijn in april toen ik hier kwam, weet ik niet of ik je zou geloven. Ik probeer er ook van te genieten, want ik denk niet dat dit elk jaar gaat gebeuren in mijn carrière."

Pissed-off
Afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk (5-1) kreeg Hancko pas zijn eerste gele kaart in Eredivisie-verband. "Ik was toen pissed-off", zegt de verdediger. "Ik ben niet vaak in grote ruimtes om overtredingen te maken. Dat ligt ook aan het team en de coaches. Dat is grote klasse."