Slot geheimzinnig over Bijlow

Slot geheimzinnig: 'Ik heb er al over nagedacht, hij is onze eerste keeper'

12 april 2023 om 15:03
Laatste update: 12 april 2023 om 17:00

De kans bestaat dat Justin Bijlow donderdagavond in de eerste Europa League-ontmoeting met AS Roma onder de lat staat bij Feyenoord. De doelman is weer fit én de eerste keus van Arne Slot, benadrukte de trainer woensdagmiddag op de persconferentie.

Bijlow staat sinds een week of twee weer op het trainingsveld en nadert zijn rentree. "Hij is onze eerste doelman", benadrukt Slot. "Hij zal morgen (donderdag, red.) weer bij de selectie zitten." Of zijn terugkeer ook direct ten koste gaat van uitblinker Timon Wellenreuther, wil Slot nog niet bevestigen. "Jij kunt nadenken of hij gaat keepen. Ik heb er al over nagedacht, het antwoord volgt morgenavond."

"Als zijn vervanger (Wellenreuther, red.) het dramatisch zouden doen, had Bijlow misschien al gespeeld zonder dat hij een bal in zijn handen zou hebben gehad", vervolgt Slot. "Maar Justin is onze eerste keeper. Op het moment dat hij weer zichzelf is, gaat hij weer keepen. Of ik dit nu zeg omdat hij het zelf nog niet weet of omdat ik Roma niet wijzer wil maken? Misschien is het een beetje van alles."

Richting de beslissende fase van het seizoen, waarin koploper Feyenoord de landstitel wil pakken én weer hoopt te stunten in Europa, loopt de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg. Slot: "Op Timber na is iedereen beschikbaar. Walemark heeft nog wel eens zijn momentjes op de training, dus we zullen nog moeten kijken of hij er helemaal klaar voor is. Jahanbakhsh is ook beschikbaar, al moeten we wel nog trainen."