Slot haalt Feyenoord-wond open en komt tot 'heel andere inzichten'

Slot haalt Feyenoord-wond open en komt nu tot 'heel andere inzichten'

12 april 2023 om 15:22

Arne Slot heeft in de aanloop naar het Europa League-tweeluik tegen AS Roma de verloren Conference League-finale teruggekeken. Zijn conclusie: het was in Tirana helemaal niet zo slecht van Rotterdamse kant.

Slot ging er woensdagochtend eens goed voor zitten. "Het heeft zeker andere inzichten gegeven", zegt de trainer van Feyenoord daags voor het weerzien met Roma. "Mijn beeld was dat er in de tweede helft weinig gevoetbald en veel gerekt werd, maar dat viel heel erg mee. Het bleef hooguit beperkt tot de laatste tien minuten."

"In mijn hoofd was het veel minder goed van onze kant dan daadwerkelijk het geval was. Ik heb heel veel goede aanvallen gezien, we waren heel goed in staat om tot kansen te komen. Het was ongelukkig dat de enige mogelijkheid van Roma leidde tot een goal (van Nicolò Zaniolo, red.). Ik ga hiervan heel veel dingen gebruiken in m'n voorbespreking."

Dat Feyenoord zichzelf niet was in de verloren Conference League-finale, bestrijdt Slot. "Daar heb ik na het terugzien van de wedstrijd wel een andere kijk op." Hij verwacht donderdagavond een gecontroleerd Roma. "Je moet bijna een speld in een hooiberg zoeken om kansen te creëren tegen deze ploeg."

Roma is in elk geval niét slechter geworden ten opzichte van vorig seizoen, aldus de Feyenoord-coach. "Zij hebben hun elftal bij elkaar gehouden en er nog twee of drie grote spelers bij gehaald. Dat heeft ze nog meer individuele kwaliteiten gegeven. Een nipte overwinning voor ons zou een heel goed resultaat zijn."