Feyenoord 'in spotlight' na wantoestanden, weet Slot

Slot eerlijk: "Die spotlight staat op ons en dat hebben we zelf veroorzaakt"

12 april 2023 om 15:38

Arne Slot vindt het niet gek dat Feyenoord onder een vergrootglas ligt na de wantoestanden tegen Ajax. Donderdagavond komt AS Roma op bezoek in de kwartfinale van de Europa League en kan De Kuip beterschap tonen.

Slot begrijpt de sceptische houding richting het Legioen. "Zullen er ook mensen zijn die niet alert zijn op wat er gebeurt in De Kuip, denk je?", reageert de Feyenoord-trainer op een vraag tijdens de persconferentie, daags voor de Europese kraker tegen Roma (18.45 uur).

"Die spotlight staat op ons en dat hebben we zelf veroorzaakt. De enigen die ervoor kunnen zorgen dat het goed gaat, zijn wijzelf", gaat Slot verder. "Afgelopen zondag (tegen RKC Waalwijk, red.) ging het al goed, maar het is de grootste uitdaging om het elke week goed te doen. Op het veld, maar ook langs de kant."

In een eerder stadium gaf Slot al aan te hopen op een elektrische sfeer in De Kuip, zónder vuurwerk. "Hierbij zeg ik tegen de supporters dat dat donderdag niet hoeft. Wel graag de steun zoals die er tegen RKC was."