Perez lovend over Weghorst

'Melodramatische' Weghorst bewierookt: 'Je kan toch niet, niet fan zijn?'

28 februari 2023 om 07:46

Kenneth Perez is fan van Wout Weghorst. De voormalig middenvelder roemt het karakter van de Manchester United-spits en heeft genoten van diens geluk na de League Cup-winst.

Weghorst stond in de League Cup-eindstrijd tegen Newcastle United (2-0) aan de aftrap en was zijn emoties na het laatste fluitsignaal niet de baas. "Dat is Wout Weghorst, dat melodramatische", begint Perez bij Voetbalpraat op ESPN. "Natuurlijk ben ik fan van Wout Weghorst. Je kan toch niet, niet fan zijn van Wout Weghorst? Iemand met zo'n karakter en zo'n instelling, die alles eruit perst..."

Perez roemt de spits om diens realisme. De dertigjarige Weghorst pakte zondag zijn eerste hoofdprijs in zijn carrière. "Hij doet niet of het de normaalste zaak van de wereld is. Hij is zich ervan bewust dat het heel bijzonder is, een jongensdroom. Hij had ook kunnen zeggen: Ik heb altijd geweten dat ik het in me had."

Sinds zijn komst stond Weghorst elke wedstrijd in de basis bij United. "Hij heeft geen concurrent en er is een Nederlandse manager die hem kansen geeft", aldus Perez, die stelt dat goals maken niet de opdracht voor de spits is. "Hij moet beuken, bewegen en de nummer zes voor de voeten lopen. Je moet een manager hebben die dat kan waarderen."