'Weghorst is een Premier League-spits en wij zijn nog een Championship-club'

'Weghorst is een Premier League-spits en wij zijn nog een Championship-club'

27 februari 2023 om 18:25

Het is nog onduidelijk wanneer Wout Weghorst terugkeert naar zijn officiële werkgever Burnley. Volgens de manager van de club, Vincent Kompany, is er nog geen uitsluitsel over wat de centrumspits gaat doen na dit seizoen.

"Weghorst is een Premier League-spits en Burnley is een Championship-club", vertelt de Belgische oefenmeester over de situatie aan Lancs Live. "Zo lang één van die beide situaties niet gaat veranderen, dan heeft het weinig zin om hierover te discussiëren. Wat hij nu bij Manchester United doet is heel erg knap. Sommige spelers vallen vaak met hun neus in de boter als het gaat om prijzen, maar anderen moeten er kei en keihard voor werken."

De contractsituatie van Weghorst is een lichtelijk ingewikkelde constructie. De aanvaller staat officieel op de loonlijst in Burnley, maar werd in de eerste seizoenshelft verhuurd aan Besiktas. De spits had namelijk in zijn contract staan dat hij weg mocht als de club zou degraderen, wat vorig seizoen gebeurde. Daardoor vertrok hij naar Turkije, maar halverwege het seizoen klopte Manchester United dus aan.