Engelse media applaudisseren Weghorst

Engelse media applaudisseren Weghorst: 'Hang hem boven de stadionklok'

27 februari 2023 om 10:18

Wout Weghorst deelt in de feestvreugde bij Manchester United, dat zondag zijn eerste prijs sinds 2017 wist te winnen. Vooral Erik ten Hag werd al bewierookt in de Britse media, maar ook de Nederlandse spits ontvangt flink wat complimenten.

The Guardian uit zijn bewondering voor Weghorst. 'Sinds Weghorst in januari arriveerde, heeft United een prijs gewonnen, City en Barcelona verslagen, is het stevig in de top-vier gekomen en trok het de aandacht van de meest vermogende potentiële eigenaren. En dat allemaal in het Wout-tijdperk. This man is gold dust. United moet hem niet langer vastleggen, maar hang hem boven de stadionklok', wordt verwezen naar het geluk dat de Oranje-international zou brengen. The Guardian noemt Weghorst zelfs 'een sleutelfiguur' en stelt dat hij 'op eigen wijze zijn magic touch heeft'. 

Weghorst krijgt van Sky Sports een 7. 'Assisteerde bij de goal van Rashford, die op naam kwam van Sven Botman, met een goed getimede pass. De Nederlandse spits wist het spel goed te verbinden en kwam zelf ook tot een goede kans, die werd gered door Karius', luidt de beoordeling van de Britse omroep. Manchester Evening News is wat kritischer en geeft een 6. 'Hij miste twee kansen, maar was aan de andere kant wel belangrijk bij de 2-0 van Rashford. De basisplek van Weghorst betaalde zich in die zin weer uit voor Ten Hag.'

Het is spaarzame kritiek, want 90Min is juist weer bijzonder lovend. Samen met Casemiro krijgt Weghorst het hoogste cijfer: een 8. 'De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de grote man in de punt. Hij hield zijn tegenstander van het lijf, controleerde met zijn knie, maar was daarna niet in staat om Karius echt te testen. Zijn halve volley eindigde in het middenrif van de doelman.' Desondanks krijgt hij de complimenten. 'Het was zijn beste optreden in United-shirt tot dusver. Het vasthouden van de bal en zijn passing waren beide exceptioneel.'

The Express sluit zich daar bij aan en beloont Weghorst met hetzelfde cijfer. 'Eén van zijn beste optredens sinds hij neerstreek op Old Trafford. Over zijn inzet waren nooit twijfels, maar hij liet ook enkele leuke dingen zien.' The Sun verdedigt dan ook de basisplaats van Weghorst, hoewel hij pas één keer scoorde in twaalf duels. 'Iedereen kan zien waarom Ten Hag hem opstelt, ook al is hij niet heel dreigend voor het doel', stelt de krant, die hem een 7 geeft.