Klaassen doet water bij de wij om Ajax te helpen

Verweij komt met nieuws over Klaassen-contract: 'Veel water bij de wijn'

16 september om 18:27

Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, weet meer over de nieuwe samenwerking tussen Ajax en kind van de club Davy Klaassen. Volgens de journalist doet de middenvelder 'veel water bij de wijn' als het gaat om zijn nieuwe contract.

"Klaassen doet heel veel water bij de wijn om zijn, zoals hij dat zegt, club te helpen", vertelt Verweij in de podcast Kick-Off. De journalist noemt vervolgens geen bedragen of andere voorwaarden waarmee Klaassen Ajax zou willen helpen. Eerder kwam via de krant het nieuws naar buiten dat Klaassen en zijn oude club een akkoord hadden bereikt over een nieuwe samenwerking. Sinds zijn vertrek bij Internazionale deze zomer zat de voormalig Oranje-international zonder club.

Verweij vertelt ook de beweegredenen van Francesco Farioli om Klaassen een contract aan te bieden. "Farioli hoopt met zulke spelers in Nederland veel stabieler te zijn dan vorig jaar. Hij hoopt dat de oudjes de jonkies bij de hand kunnen nemen. Er is heel veel te doen om de derde plaats, want die kan gewoon weer veertig tot zeventig miljoen opleveren. Dan kan ik me voorstellen dat je Klaassen erbij neemt."

Tafelgenoot Valentijn Driessen vraagt zich af of Klaassen echt nog een versterking is voor de Amsterdammers. "Ajax is natuurlijk niet het niveau Inter, want Inter is kwartfinalist in de Champions League. Daar zit Ajax natuurlijk bij lange na niet aan. Misschien dat hij iets kan betekenen voor deze groep, maar het wordt ouder en ouder."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!