Blind reageert: 'Ik weet het dondersgoed, dat hoef je me niet te vertellen'

12 oktober 2022 om 21:02
Laatste update: 12 oktober 2022 om 21:37

Daley Blind is van mening dat Ajax stappen heeft gezet ten opzichte van vorige week. De centrumverdediger, die bij afwezigheid van Dusan Tadic aanvoerder was, is kritisch op zichzelf na zijn fout bij de vierde SSC Napoli-treffer.

Na de 1-6 nederlaag van vorige week leek Ajax ook in Napels met ruime cijfers te gaan verliezen, nadat de thuisploeg na zestien minuten op 2-0 kwam. "Daarna kregen we het gevoel dat we aan het voetballen kwamen", zegt Blind direct na afloop tegen RTL 7. "We waren op sommige momenten slordig, maar we hebben laten zien dat we stappen hebben gemaakt."

"In het begin zakt de moed je wel in de schoenen", vervolgt Blind, die een positief punt ziet in de vroege achterstand. "Het is een complimentje waard, dat we geprobeerd hebben te blijven voetballen en onze kop omhoog hebben gehouden. We hebben het goed gedaan, maar niet goed genoeg."

Bij het slotakkoord van Victor Osimhen was Blind de schlemiel. De verdediger liet de Nigeriaan de bal afsnoepen en Remko Pasveer verschalken. "Ik wilde de oplossing vooruit zoeken. Het is een persoonlijke fout, dat weet ik dondersgoed. Dat hoef je me niet te vertellen", zegt hij tegen de verslaggever. "Ik weet niet of het een ongelukkige wedstrijd van mij was, maar een ongelukkig moment zeker."

Blind benadrukt dat Ajax niet is waar de ploeg vorig seizoen rond deze tijd was. "Er zijn veel wisselingen geweest, maar we moeten ons niet verstoppen. Hoe moeilijk sommige klappen ook zijn... We moeten weer opstaan."