Kuyt blijft hoopvol ondanks slechte start: 'Ik heb veel vertrouwen in deze groep'

27 augustus 2022 om 14:19
Laatste update: 27 augustus 2022 om 14:29

ADO Den Haag en trainer Dirk Kuyt kunnen na nul punten uit drie duels spreken van een slecht begin in de Keuken Kampioen Divisie. De oud-speler heeft vertrouwen in zijn spelersgroep, maar geeft toe dat er tegen Jong Ajax een resultaat moet worden geboekt.

In gesprek met Voetbal International blikt Kuyt terug én vooruit op het voetbalseizoen. "Ik denk dat we in de eerste wedstrijd een heel goed Heracles tegenover ons hadden. Ze kwamen heel goed uit de startblokken en wij werden overrompeld. Dat je zo'n wedstrijd verliest, dat kan, maar de manier waarop, dat kan natuurlijk niet", zegt Kuyt over de 4-0 nederlaag in Almelo. "Daar moet je dan lering uit trekken."

Volgens Kuyt deed de ploeg dat zeker, maar was het geluk niet aan de zijde van ADO. "Als je dertig doelpogingen hebt tegen MVV, en dat afzet tegen de doelpogingen van MVV, dan is de kans heel groot dat je normaal gesproken wint. En dan zeker met de kwaliteit spelers die wij hebben. Maar op dat moment lukt dat dan net nog niet", stelt Kuyt. "Dat geluk moet je afdwingen, met durf en lef, en daar zijn we naar op zoek. Als we een resultaat halen kunnen we van daaruit weer verder bouwen en verder gaan."

Jong Ajax is zondag de tegenstander en ADO heeft de punten hard nodig. "Dat de eerste drie wedstrijden niet goed gegaan zijn, dat is duidelijk. Dat dat heel vervelend is en zelfs pijnlijk; ook dat is duidelijk. Maar je moet door en we moeten er gewoon voor zorgen dat we resultaten gaan halen. Beginnend met aankomende zondag tegen Jong Ajax", besluit de trainer.