Kuyt boos: 'Schandalig dat er gelekt is, ik denk dat we weten waar het zit'

20 augustus 2022 om 16:47
Laatste update: 21 augustus 2022 om 12:15

Nul punten en één doelpunt in drie wedstrijden: nooit begon ADO Den Haag slechter aan het seizoen dan nu onder leiding van Dirk Kuyt. De oud-international heeft - naast de sportieve problemen - ook te maken afleidende randzaken.

In de aanloop naar de derde wedstrijd van het seizoen, in Maastricht tegen MVV (3-1 verlies), maakte De Telegraaf melding van interne spanningen bij ADO. Ook lekte het 'recordsalaris' van Thomas Verheydt uit: de topscorer verdient naar verluidt een half miljoen euro per jaar, al wordt dat in alle toonaarden ontkend door de clubleiding.

"Dat verhaal is niet van invloed geweest op de ploeg", wordt Kuyt geciteerd door de NOS. Wel baart het lek hem zorgen. "Het is vervelend dat mensen binnen de club hun ongenoegen uiten via de media. Dat vind ik heel erg kwalijk. Ik denk dat we weten waar het zit, dus ik hoop dat de club het zo snel mogelijk oplost." Volgens het Algemeen Dagblad noemt Kuyt het zelfs 'schandalig dat er gelekt is'.

Volgende week gaat ADO tegen Jong Ajax op zoek naar de eerste punten van het seizoen. Als oud-speler van Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en het Nederlands elftal weet de 109-voudig international dat er gepresteerd moet worden. "Ik heb bewezen dat ik als mens goed kan omgaan met druk."