Antony wordt gelinkt aan terugkeer bij Ajax

Sensationeel gerucht: 'Ajax in de race voor Antony, die mag vertrekken bij United'

Vandaag om 11:38
Laatste update: om 11:45

Ajax aast op een sensationele terugkeer van Antony, die in de winterse transferperiode op zoek mag naar een nieuwe (tijdelijke) werkgever, zo meldt CaughtOffside. Ook Newcastle United en Crystal Palace zouden in de markt zijn voor de 24-jarige vleugelspeler.

CaughtOffside, waar onder meer transferexpert Fabrizio Romano een column heeft, meldt dat United heeft besloten om Antony komende winter (tijdelijk) van de hand te doen. De Braziliaan moet het bij The Red Devils doen met een rol als invaller en de clubleiding vindt dat het beter is om de buitenspeler te verkopen of te verhuren. 

Volgens het medium staat Ajax 'open' voor een terugkeer van Antony, die indruk maakte tijdens zijn eerste periode bij Ajax. Ook zou er interesse zijn vanuit de Premier League voor de diensten van de Braziliaan. 'Newcastle United en Crystal Palace hopen de aanval te versterken in januari en Antony is een speler die ze overwegen.'

Manchester United staat open voor zowel een transfer als een verhuurperiode van Antony. 'Een verhuurperiode lijkt op dit moment meer waarschijnlijk dan een definitieve transfer', klinkt het. 'United is ervan op de hoogte dat clubs niet happig zijn op een definitieve transfer van Antony wegens zijn slechte vorm en een gebrek aan wedstrijdritme.'

Antony werd in de zomer van 2022 door Manchester United voor een vast bedrag van 95 miljoen euro, dat middels bonussen kan oplopen tot 100 miljoen euro, overgenomen van Ajax. In Engeland wist de Braziliaan echter niet te overtuigen en zodoende wakkeren de geruchten over een vertrek aan. Hij heeft nog een contract tot medio 2027 in Manchester.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Feyenoord, Ajax, PSV én de beste Eredivisie-vertrekkers hier!