'Dan krijg je een berichtje van Kuyt en Van Persie, dat zijn dé Feyenoord-iconen'

26 augustus 2022 om 14:51

Het viel Jens Toornstra zwaar om afscheid te nemen van Feyenoord. De middenvelder, die een meerjarig contract bij FC Utrecht heeft getekend, is trots dat hij na acht jaar via de voordeur is vertrokken.

Toornstra speelde sinds 2014 voor Feyenoord. De middenvelder merkte dat zijn rol op het veld minder werd en voelde aan dat een stap naar Utrecht de beste keuze voor hem was. "Ik prijs me heel gelukkig met alle reacties", zegt hij tegen Voetbal International. "In de besluitvorming denk je daar ook aan: Hoe zal iedereen reageren? Zonder dat het je keuze beïnvloedt. Maar je denkt er wel over na."

"Misschien vinden ze me wel een verrader, een slapjanus of weet ik veel", vervolgt Toornstra. "Als je merkt dat het je toch wel wordt gegund, dat doet je wel heel goed." Komend weekend neemt hij afscheid van Feyenoord. Sinds zijn vertrek officieel is, wordt hij overspoeld met berichten. "Via de app, Instagram. Maar dan krijg je bijvoorbeeld een berichtje van Dirk Kuyt of Robin van Persie. Dan denk je toch wel: Dat zijn Feyenoord-iconen. Als zij je dan feliciteren. Dat is toch wel mooi."