Ajax 'zal moeten doorselecteren': 'Waarschijnlijk worden er wat spelers verkocht'

16 maart 2022 om 15:28
Laatste update: 16 maart 2022 om 15:46

Ajax moet 'absoluut niet van tactiek veranderen' na de Champions League-eliminatie tegen Benfica. Dat stelt Marciano Vink. De ESPN-analist signaleert in gesprek met de NOS wel een patroon.

"Het schort aan effectiviteit", stelt Vink vast, die tegelijkertijd vindt dat Ajax-trainer Erik ten Hag niet opeens alles overboord moet gooien. "Deze speelwijze heeft de club ook groot gemaakt. En in Nederland nu ook weer de eerste plek in de competitie plus de bekerfinale opgeleverd."

Het is niet uitgesloten dat Ajax drie jaar na het historische Champions League-jaar weer te maken krijgt met een uittocht. Vink wil niet spreken van het einde van een gouden generatie. "Die geluiden hoorde je ook toen Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech vertrokken."

"Er zal nu weer moeten worden doorgeselecteerd. Er lopen contracten af, er zullen waarschijnlijk wat spelers worden verkocht en wellicht gaan er nog wat jongens weg die op leeftijd zijn", aldus de oud-international. "Maar er zit ook wat achter, ik verwacht dat er wel doorstroom is."