Koeman over vertrek Van Dijk uit Oranje-kamp

Koeman over 'snelle' uitspraken Van Dijk: 'Dat is een prima instelling, maar...'

Vandaag om 18:16

Bondscoach Ronald Koeman spreekt van een 'logische' beslissing om Virgil van Dijk naar huis te sturen na zijn rode kaart tegen Hongarije (1-1). In eerste instantie gaf de Oranje-captain aan dat hij bij de ploeg zou blijven, maar naderhand is besloten om de verdediger vrijaf te geven.

"Virgil was iets te snel met zijn antwoord dat hij zou blijven", steekt Koeman van wal op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel met Duitsland. "Dat is een prima instelling, maar als je ziet wat spelers tegenwoordig aan wedstrijden moeten afwerken, is het logisch om hem naar huis te sturen. Dat hebben we daarna besloten."

Op de vraag wie de geschorste van Dijk zal vervangen, wil Koeman geen antwoord geven. De verwachting is dat Micky van de Ven als linker centrale verdediger opgesteld gaat worden. "Iemand gaat Virgil vervangen. Ik wil daar een linkspoot", antwoordt Koeman.

Ook Cody Gakpo wordt gevraagd naar het gemis van Van Dijk. "Virgil is een exceptionele speler, maar nu zijn we verplicht om hem te vervangen", aldus de aanvaller. "Er zijn andere goede spelers die dat kunnen."

Beluister de nieuwste Studio Oranje over de spitsenkwestie, 'wereldklasse' op het middenveld, Memphis Depay en alles in aanloop naar de Nations League-duels!