United verspeelt weer punten na late ketser Onana, eerste goal Antony wel een feit

United verspeelt weer punten na late ketser Onana, eerste goal Antony wel een feit

27 april - 17:53 Laatste update: 18:04
88

Manchester United heeft zaterdag opnieuw schade opgelopen in de Premier League. De ploeg van Erik ten Hag leek in het lastige duel met Burnley op weg naar een nipte zege door uitgerekend Antony, maar een overtreding van André Onana bracht daar verandering in: 1-1.  

Bij United begon Antony in de basis, terwijl Casemiro weer een rol vertolkte als centrale verdediger. In de eerste helft verstuurde dirigent Bruno Fernandes een hoop goede ballen richting de aanval, maar de kansen konden niet worden benut door onder meer Rasmus Hojlund. Aan de andere kant moest Onana meermaals optreden en de Kameroener verrichte daarbij enkele sterke reddingen.

Ten Hag besloot in de tweede helft na ruim een uur wissels door te voeren en bracht onder meer Scott McTominay binnen de lijnen. Antony pakte aan het einde van de eerste helft geel, maar mocht blijven staan en dat betaalde zich in de slotfase uit. De Braziliaan kwam aan de bal, liep weg van zijn man en schoot al vallend de 1-0 binnen. Voor Antony was het de eerste goal van het seizoen en de oud-speler van Ajax vierde de goal met de bekendmaking van een aanstaand vaderschap. 

De buit leek bijna binnen voor United, maar Onana ging vervolgens in de fout. De doelman was te laat en raakte de tegenstander hard met de vuisten, waarna de bal op de stip ging. Zeki Amdouni bleef uiterst kalm bij de strafschop en kon voor de gelijkmaker tekenen. De score veranderde niet meer en United lijdt daarmee voor de vijfde keer in zes duels puntenverlies in de competitie. Nummer vier Aston Villa staat nu op twaalf punten afstand en Champions League-voetbal is virtueel onhaalbaar. Nummer vijf Tottenham heeft zes punten meer, maar speelde ook twee duels minder.