Nederlands succes: Koopmeiners en De Roon met Atalanta naar finale Europa League

9 mei - 22:50 Laatste update: 23:37
16

Atalanta Bergamo heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. Met Nederlanders Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis werd Olympique Marseille eenvoudig met 3-0 verslagen.

Atalanta speelde vorige week donderdag met 1-1 gelijk bij Marseille. Atalanta was in de weinig verheffende eerste helft de betere van de twee. Charles De Ketelaere en Gianluca Scamacca was gevaarlijk, maar de Fransen bleven aanvankelijk nog overeind staan.

Daar kwam verandering in toen Ademola Lookman na een halfuur spelen raak schoot. De aanvaller gaf Marseille-doelman Pau López geen kans. Marseille had voor rust niets in de melk te brokkelen, en was ook na rust vrij kansloos.

Een kleine tien minuten na rust werd de wedstrijd beslist. Matteo Ruggeri kwam de zestien in en schoot de bal schitterend in de kruising. Die comfortabele voorsprong werd, op een bal op de paal lat na, eigenlijk niet meer in gevaar gebracht door Marseille.

In de allerlaatste minuut werd het zelfs nog 3-0. El Bilal Touré nam het doelpunt voor zijn rekening. Zodoende plaatst Atalanta zich voor de finale. Daarin is of Bayer Leverkusen op 22 mei de tegenstander.