Van Nistelrooij wrijft zich in handen: 'Met dat viertal is Real niet te stoppen'

Van Nistelrooij wrijft zich in handen: 'Met dat viertal is Real niet te stoppen'

9 mei - 18:23
30

Ruud van Nistelrooij juicht de komst van Kylian Mbappé naar Real Madrid toe. De voormalig spits van de Spaanse grootmacht denkt dat de Franse ster prima naast Vinícius Júnior kan spelen.

Vinícius had het woensdag in de Champions League-clash met Bayern München weer op zijn heupen. Volgens trainer Carlo Ancelotti maakt de 23-jarige Braziliaan al serieus kans om de Ballon d'Or te winnen. Vinícius speelt echter ook op dezelfde positie als Mbappé, de verwachte nieuwe ster van de Madrilenen.

Van Nistelrooij hoopt dat de 25-jarige Fransman voor Real Madrid tekent. "Kylian is een zeer intelligente speler en jongen. Ik ben er zeker van dat hij denkt dat hij, om zich te ontwikkelen en met het oog op de Ballon d'Or, voor Real moet spelen", zegt hij tegen Diario AS.

De zeventigvoudig Oranje-international denkt niet dat de komst van Mbappé problemen oplevert in het Estadio Santiago Bernabéu. "Natuurlijk kunnen Mbappé en Vinícius samenspelen. Wie als nummer negen speelt, zal afhangen van de wedstrijd. Ancelotti geeft zijn aanvallers veel vrijheid. Soms zal Mbappé in de punt starten en soms Vinícius. Of anders Rodrygo."

"De snelheid van die drietand, met Jude Bellingham erachter, zal niet te stoppen zijn. Met hen kan Real Madrid een tijdperk markeren", besluit Van Nistelrooij hoopvol.