Kieft lyrisch over 'onzichtbare' Oranje-international: 'Hij zit overal tussen'

Kieft lyrisch over 'onzichtbare' Oranje-international: 'Hij zit overal tussen'

9 mei - 23:19 Laatste update: 23:22
36

Marten de Roon heeft donderdagavond indruk gemaakt op Wim Kieft. De Oranje-international, die zich met Atalanta Bergamo plaatste voor de finale van de Europa League, speelde tegen Olympique Marseille als verdediger en als controlerende middenvelder. 

"Hij is op zijn best als je hem niet ziet", begint Kieft in de studio van Veronica na de 3-0 zege van Atalanta op Marseille. "En dat was hij", vult collega-analist Dick Advocaat aan. "Hij was onopvallend goed. Hetzelfde met Koopmeiners, dat zijn toch bepalende spelers."

Kieft vindt de defensieve kwaliteiten van De Roon zeer indrukwekkend. "Hij pakt altijd een hoop af. Dat lijkt heel simpel, maar het is natuurlijk hartstikke belangrijk voor je team. Hij zit gewoon overal tussen en heeft een ongelooflijk goede timing. Daar heeft hij een goed gevoel voor, of een talent. Het is enorm belangrijk voor een elftal dat er altijd iemand is die goed staat."

Advocaat verwacht dat De Roon zich donderdagavond weer extra in de kijker van Oranje-bondscoach Ronald Koeman heeft gespeeld. "Het wordt een moeilijke keuze bij het Nederlands elftal", verwacht Advocaat.