Derksen kraakt trainerskandidaat Ajax: 'Zou te gek voor woorden zijn'

Derksen kraakt trainerskandidaat Ajax: 'Zou te gek voor woorden zijn'

10 mei - 07:19 Laatste update: 07:56
102

Johan Derksen is niet te spreken over het feit dat Francesco Farioli in beeld is bij Ajax. De Italiaan beschikt niet over de benodigde ervaring, stelt Derksen bij Vandaag Inside. Ook noemt de oud-voetballer van onder meer SC Cambuur en BV Veendam wie hij wél geschikt acht voor de vacature.

"Ik zou het te gek voor woorden vinden als die jongen van Nice (Francesco Farioli, red.) het zou worden", vangt Derksen aan. "Die is bij een paar clubjes keeperstrainer geweest, heeft bij twee onbeduidende clubjes in Turkije gespeeld en zit nu bij Nice. Hij is 35 jaar, heeft nog totaal geen ervaring. Die geef je toch Ajax onder deze moeilijke omstandigheden niet?"

Derksen zou Pascal Jansen, de voormalig trainer van AZ, een geschikte keuze vinden. "Dat zou een prima man zijn. Die opleider van AZ zit ook al bij Ajax, dus die heeft al samengewerkt met Jansen."

Wie in ieder geval géén trainer wordt bij Ajax, is Graham Potter. De Engelsman was wel gecharmeerd van Ajax, maar is van mening dat het project dat hem voorgeschoteld is door onder anderen technisch directeur Alex Kroes op dit moment niet past bij zijn behoeftes. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: