Brama legt nieuwe rol bij FC Twente uit: 'Dat zal nu in officiëlere vorm gebeuren'

Brama legt nieuwe rol bij FC Twente uit: 'Dat zal nu in officiëlere vorm gebeuren'

18 april - 13:01
1

Wout Brama kijkt uit naar zijn rol als 'manager in opleiding' bij FC Twente. De bedoeling is dat de oud-voetballer zich bezig gaat houden met de talenten die zijn doorgestroomd naar het eerste elftal.

"Ik wil ze zo goed mogelijk helpen met hun ontwikkeling", aldus Brama in gesprek met Voetbal International. Hij verwijst naar spelers als Lucas Vennegoor of Hesselink en Mats Rots, die allemaal al persoonlijke ontwikkelingsplannen hebben bij FC Twente. "Dat zijn allemaal mooie plannen, waarvoor we de specialisten in huis hebben. Nu moeten we alles zo goed mogelijk gaan inkleden. Dat gebeurt volgens mij al redelijk goed, maar ik zal nog meer naast de speler gaan staan. Ik word het eerste aanspreekpunt voor spelers."

Na gesprekken met algemeen directeur Dominique Scholten en technisch directeur Arnold Bruggink kreeg de nieuwe baan van Brama steeds meer vorm. FC Twente wil mee in de moderne ontwikkelingen van het voetbal. "We hebben met z’n drieën gekeken: waar ligt mijn ambitie, waar ligt mijn passie, waar zit nog een gat van de club?", legt Brama uit. "Er waren meerdere dingen die de afgelopen driekwartjaar voorbij zijn gekomen, waarover ik heb nagedacht. Maar waar ik eerder nog niet het gevoel had: ja, dát is het, heb ik dat nu wel heel erg. Ik geloof in deze nieuwe functie en denk dat die bij mijn kwaliteiten past."

Brama verwacht dat hij in zijn nieuwe rol een toegevoegde waarde is voor het beleid van FC Twente. "Ik heb dezelfde weg natuurlijk afgelegd, vanuit de jeugd van FC Twente naar het eerste elftal. Die is niet altijd makkelijk", legt de oud-voetballer uit. Hij geeft als voorbeeld het verhaal van Daan Rots, die veel kritiek heeft gehad. "Met Daan heb ik begin van dit seizoen ook wel contact gehad. Af en toe een berichtje gestuurd, geprobeerd hem een hart onder de riem te steken. Dat zal dan nu in officiëlere vorm gaan gebeuren."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: