'Ik vind Sandler beter dan de verdedigers van Ajax, hij is klaar voor een topclub'

'Ik vind Sandler beter dan de verdedigers van Ajax, hij is klaar voor een topclub'

30 april - 23:18
38

Rogier Meijer en Bram Nuytinck vinden dat Philippe Sandler een stap omhoog kan maken. De verdediger wordt de laatste tijd in verband gebracht met PSV en Ajax en het tweetal denkt dat de verdediger klaar is voor de volgende uitdaging.

"Ik vind Philippe beter dan de centrale verdedigers van Ajax", begint Meijer in gesprek met De Gelderlander. De NEC-trainer vindt Sandler vooral aan de bal van 'heel hoog niveau'. "Hij maakt vrijwel altijd de goede keuze. Ajax is behoudens dit seizoen vrij veel aan de bal, dus daar kan Philippe een goede rol in spelen. Er wordt nu veel ingezoomd op zijn verdedigende capaciteiten, maar ook daarin heeft hij grote stappen gezet. Ik denk dat hij klaar is voor een topclub."

NEC-aanvoerder Bram Nuytinck sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. "Philippe kan makkelijk mee bij Ajax en PSV", aldus de verdediger. "Ik heb aan de bal zelden zo’n speler gezien. Toen ik afgelopen zomer terugkeerde bij NEC, zei ik tegen hem: jij hoort hier niet te spelen. Het is heel bijzonder dat Philippe het shirt van NEC draagt."

In de laatste weken zijn er sommige analisten kritisch geweest op de verdedigende kwaliteiten van Sandler. Ook probeert hij een pass altijd zo lang mogelijk uit te stellen. "Over Virgil van Dijk zeiden ze toch ook dat hij laconiek was?", reageert Meijer. "Ik vind niet dat Philippe laconiek is. Een foutje maakt iedereen. Kijk maar naar de wedstrijden van de genoemde geïnteresseerde clubs en hun centrale verdedigers. In agressiviteit en duelkracht is Philippe juist met sprongen vooruitgegaan."