Sneijder bereid om Ajax te helpen: 'Speelt nu niet, maar ambieer het wel'

Sneijder bereid om Ajax te helpen: 'Speelt nu niet, maar ambieer het wel'

30 april - 20:24
70

Mocht Ajax de hulp van Wesley Sneijder in willen schakelen, dan is hij bereid om te helpen. Dat heeft de voormalig topmiddenvelder, die al vaker in verband is gebracht met een functie in de Johan Cruijff ArenA, dinsdagavond verteld in de studio van RTL 7. 

Rafael van der Vaart zei maandagavond bij het Ziggo-voetbalpraatprogramma Rondo dat Ajax op dit moment echte clubmensen ontbeert. De analist noemde toen de naam van Sneijder. "Kriebels, zeker", antwoordt Sneijder als hem gevraagd wordt of de gedachte om bij Ajax aan de slag te gaan prikkelend is voor hem. "Het gaat je aan je hart. Wat Theo (Janssen) met Vitesse heeft, heb ik met Ajax. Een slechte periode vind je niet leuk. Dan wil je helpen, tuurlijk, zeker."

"Ik heb, maar dan gaan we een tijdje terug, gezegd: ik ben beschikbaar", vervolgt Sneijder, die aangeeft dat er momenteel geen sprake van contact is. "Hoe langer het duurt, hoe verder het wegebt. Ik ben daar nu niet mee bezig. Het speelt totaal niet."

Sneijder zet de deur vervolgens wel op een (kleine) kier. "Ik zou het zeker wel ambiëren. Juist om met wat krachten die je kan bundelen om zo'n club weer gezond te maken."