'Kans dat Slot hem meeneemt naar Liverpool is meer dan vijftig procent'

'Kans dat Slot hem meeneemt naar Liverpool is meer dan vijftig procent'

30 april - 15:23
83

De kans dat Arne Slot samen met Lutsharel Geertruida vertrekt van Feyenoord naar Liverpool bedraagt volgens chef sport Marcel van der Kraan van De Telegraaf 'meer dan vijftig procent'. 

"Ik denk dat de kans dat Geertruida daarheen gaat groter dan vijftig procent is", valt Van der Kraan in een video-item van de ochtendkrant direct met de deur in huis. "Hij staat op de radar en heeft het fantastisch gedaan in het Nederlands elftal én in de Champions League. Het is de speler die van alle Feyenoorders fysiek het beste bij de Premier League past", aldus de journalist.

Wedden

Meer odds

Van der Kraan twijfelt er dan ook niet aan of de 23-jarige verdediger gaat slagen in de Engelse competitie. "Ik heb over Geertruida geen enkele twijfel, die heb ik zóveel zien spelen", stelt hij. Over de transfersom wordt ook al gespeculeerd. "Minstens dertig miljoen", denkt Van der Kraan te weten. "Feyenoord kon hem vorig jaar verkopen voor 25 miljoen. Dat deed de club niet. Hij heeft nu nog een jaar contract, ik denk dat er wel een flink bedrag op tafel moet komen."

In 2017 debuteerde Geertruida voor Feyenoord. In het seizoen 2019/2020 groeide de verdediger echter pas echt uit tot basisspeler. De teller staat inmiddels op 195 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij 22 keer scoorde en tien assists leverde. De geruchten over een transfer naar Liverpool werden flink aangewakkerd toen Geertruida afgelopen weekend, in gezelschap van zijn zaakwaarnemer, tussen de Liverpool-fans plaatsnam in het uitvak tijdens het Premier League-treffen met West Ham United (2-2).