Sneijder spreekt zich keihard uit: 'Dit kán toch niet, Real Madrid-onwaardig'

Sneijder spreekt zich keihard uit: 'Dit kán toch niet, Real Madrid-onwaardig'

30 april - 23:40
21

Wesley Sneijder heeft geen goed woord over voor de prestaties van Real Madrid-speler Lucas Vázquez tegen Bayern München. De verdediger stond bij afwezigheid van Daniel Carvajal in de basis en maakte een dramatische indruk op de oud-prof.  

"Lucas Vázquez, die rechtsback. Als je Madrid-fan bent, hou je je hart vast met die jongen. Hij is totaal geen verdediger", begint Sneijder bij de nabeschouwing van RTL7. "Dat hebben we de hele wedstrijd gezien, maar ook in balbezit leverde hij alle, maar dan ook echt alle, ballen in die hij vooruit speelde."

Volgens Sneijder had Real Madrid 'heel veel pech' dat Carvajal ontbrak wegens een schorsing. "Ik ergerde me echt dood" gaat de oud-voetballer verder. "Moet je eens kijken hoe makkelijk hij voorbij gelopen wordt, alsof hij er niet staat. Dit is Real Madrid-onwaardig en dat heb ik altijd al gevonden. Real Madrid heeft oprecht mazzel dat Carvajal er volgende week weer is, want hem vind ik echt geweldig op die positie."

Vázquez was ook de schlemiel voorafgaand aan de 2-1 van Bayern München. De rechtsback haalde Jamal Musiala onderuit in het strafschopgebied en Harry Kane schoot de strafschop vervolgens koelbloedig raak. "Dit slaat alles. Hoe kun je nu hier je been uitsteken? Dit kán toch niet", vertelt de analist. "Deze jongen speelt alleen als er iets is en als Real Madrid 3-0 voor staat, dan mag hij erin."