Slot ziet veel vrouwelijke journalisten: 'Als je dat hoort, komt nog dichterbij'

8 maart 2023 om 19:35
Laatste update: 8 maart 2023 om 21:39

Feyenoord-coach Arne Slot ziet dat veel vrouwelijke journalisten uit Oekraïne het duel tussen Shakhtar Donetsk en Feyenoord gaan verslaan. De oefenmeester wordt op die manier van dichtbij geconfronteerd met de oorlog in het Oost-Europese land.

Feyenoord speelt donderdag in Polen tegen het Oekraïense Shakhtar. Op de persconferentie voor het duel werd aan Slot gevraagd of hij mensen uit Oekraïne heeft gesproken. "Eentje zei dat ik niet langer mocht kijken bij hun training", begint de hoofdtrainer grappend, waarna hij een serieuzere toon aanslaat. "Ik hoorde via via dat er veel vrouwelijke journalisten uit Oekraïne aanwezig zijn. Van wat ik begrepen heb, had dat te maken met het feit dat de mannen moeten vechten. Of dat waar is weet ik niet, maar als je dat hoort, komt het nog dichterbij."

"Je wordt er ook bewuster van als je allerlei Oekraïense mensen ziet", vervolgt de coach. "Dan zou het bijna gek zijn als er niet ergens een familielid betrokken is bij de oorlog en dat vind ik best heftig om zo te ervaren." De oorlog kan ook invloed hebben op het spel van Shakhtar, denkt Slot. "De wedstrijd is een symbool voor Oekraïne, zo voelt het waarschijnlijk ook bij Shakhtar. Dat geeft ze waarschijnlijk ook een bijzonder gevoel."