Slot geeft basisspeler prijs en sluit meer wijzigingen niet uit

Slot sluit wijzigingen bij Feyenoord niet uit: 'Spelers lopen tegen grenzen aan'

8 maart 2023 om 18:36

Sebastian Szymański gaat aan de aftrap verschijnen bij Shakhtar Donetsk - Feyenoord, zo heeft trainer Arne Slot verklapt. De Poolse creatieveling is weer helemaal fit na blessureleed.

Szymański kampte met een knieblessure en is weer hersteld. Hij wachtte nog op zijn rentree in de basis, maar Slot heeft al verklapt dat de linkspoot donderdag gaat starten. Dan neemt Feyenoord het in de achste finale van de Europa League op tegen Shakhtar. "Die gaat morgen beginnen", reageert Slot desgevraagd op de persconferentie voorafgaand aan het duel.

Enkele minuten eerder vertelde Szymański al dat hij weer klaar is om negentig minuten lang op het veld te staan. "Ik ben honderd procent fit en ben er klaar voor. Ik hoop dat er supporters uit Polen komen die Feyenoord supporten. Mijn familie komt in ieder geval om ons aan te moedigen."

Slot sluit daarnaast niet uit dat hij spelers gaat sparen in de komende weken, wat dus ook geldt voor het duel met Shakhtar. "Dat zit hem er dan niet in dat ik de volgende wedstrijd belangrijker zou vinden, maar in het feit dat spelers wellicht tegen hun grenzen aanlopen. Als je het niet erg vindt ben ik niet van plan om namen te noemen, dat zul je morgen (donderdag, red.) wel zien als we er voor kiezen. Eerst wil ik zien hoe de betreffende jongens door de training van vanavond (woensdagavond, red.) komen. Daarna overleg ik met de medische staf over de pijntjes, dat kan gevolgen hebben voor de opstelling of de wisselmomenten."