AZ volgt voorbeeld van Feyenoord en neemt maatregel

AZ volgt voorbeeld van Feyenoord en neemt maatregel: 'Zekere voor onzekere'

8 maart 2023 om 18:01

AZ gaat netten ophangen in het AFAS Stadion, als SS Lazio op bezoek komt in Alkmaar. De Van der Ben-tribune zal zo afgeschermd worden, om te voorkomen dat er voorwerpen op het veld gegooid worden.

AZ heeft dit seizoen al verschillende geldboetes van de UEFA ontvangen, omdat fans met voorwerpen gooiden. Nu grijpt de nummer drie van de Eredivisie in. Voor de Van der Ben-tribune zullen er tegen Lazio netten hangen. Als het nog een keer misgaat, dreigt AZ de tribune leeg te moeten laten in zijn volgende Europese thuisduel.

De Alkmaarders volgen daarmee het voorbeeld van Feyenoord, dat altijd netten ophangt bij zijn Europese thuisduels. Daarnaast heeft AZ nog een duidelijk verzoek voor zijn fans. 'Bovendien voelt AZ zich genoodzaakt om, aangezien het gooien van voorwerpen helaas herhaaldelijk terugkomt dit seizoen, het zekere voor het onzekere te nemen en de netten te plaatsen voor een deel van de Van der Ben-tribune.'

Volgende week donderdag verdedigt AZ een voorsprong in eigen huis, nadat het op bezoek bij Lazio stuntte. In Rome won de formatie van Pascal Jansen met 1-2.