Grote ommekeer voor Gaaei: 'Vorig seizoen kon ik maar lastig uit bed komen'

Grote ommekeer bij Ajax: 'Vorig seizoen kon ik maar lastig uit bed komen'

Vandaag om 13:49
Laatste update: om 16:18

Anton Gaaei heeft in de Deense media uitgebreid verteld over zijn eerste jaar in dienst van Ajax. De 21-jarige verdediger heeft het zwaar gehad in Amsterdam, maar gaat sinds een tijdje weer met een glimlach op zijn gezicht naar de Johan Cruijff Arena. 

'Hij kreeg felle kritiek van de media en analisten en werd belaagd op sociale media. Gaaei heeft het zwaar gehad, maar het is allemaal omgedraaid', schetst het Deense medium Bold. 'Er is een kalmte en zelfvertrouwen over de Ajax-Deen gekomen.'

Gaaei bevestigt deze verandering. "De moeilijke periode van vorig seizoen heeft me sterker gemaakt. Gelukkig ben ik mentaal sterk. In tegenstelling tot eerder kijk ik er nu naar uit om naar de training te komen. Vorig seizoen was het lastig om uit bed te komen." De komst van Francesco Farioli lijkt daarin een belangrijke rol te spelen. "We hebben een goede coach en beginnen veel wedstrijden te winnen."

Ook de terugkeer van Christian Rasmussen, de Deense aanvaller die werd verhuurd aan FC Nordsjaelland, is van groot belang voor Gaaei. "Het betekent veel voor mij dat ik Christian heb. We praten veel binnen en buiten de club."

Gaaei vs. criticasters

Gaaei heeft tevens een boodschap voor de critici die hem neersloegen. "Als ze zelf op het veld zouden staan, zouden ze bezwijken. Het is makkelijk om achter een scherm anderen te bekritiseren. Ik ben blij met positieve reacties en de negatieve reacties zijn alleen maar een extra 'drive' voor mij. Ik wil er alles aan doen om het team te helpen en zorgen dat Ajax daar komt waar het thuishoort."