Farioli verdedigt wisselbeleid Ajax tegenover pers

Farioli verklaart inbrengen van Gaaei en Wijndal: 'We verloren de controle'

Vandaag om 08:22

Ajax-trainer Francesco Farioli kreeg online wat kritiek voor het inbrengen van Anton Gaaei en Owen Wijndal in de wedstrijd tegen Slavia Praag. De coach gaf op de persconferentie uitleg waarom hij de twee verdedigers in de aanval inbracht.

"In de eerste vijf/zes minuten van de tweede helft was het voor ons heel lastig om in de zestien meter van de tegenstander iets te creëren. Slavia kwam steeds meer naar voren en ze gooiden al hun ballen in onze zestien meter", analyseert Farioli de wedstrijd op de persconferentie. "Ze zorgden er met hun manier van aanvallen voor dat wij de controle over de wedstrijd verloren."

Farioli gaf de betere fase van Slavia als reden voor het inbrengen van Gaaei en Wijndal. "Op een gegeven moment kwam er daardoor veel ruimte achter de verdediging. In veel situaties moesten we alert zijn om niet te veel voorzetten weg te geven. De reden dat we drie nieuwe mensen inbrachten voorin, was om wat frisse benen te hebben in de aanval, waarmee we zowel aanvallend als verdedigend de boel beter konden."