Kraay pleit voor Ajax-kans Faberski

Kraay pleit voor Ajax-kans: 'Kan echt voetballen, zou beter invallen dan Gaaei'

Vandaag om 11:12

Hans Kraay doet een dringend beroep op Ajax-trainer Francesco Farioli. De ESPN-verslaggever vindt dat Jan Faberski een kans moet krijgen in het eerste elftal van de Amsterdammers, na het teleurstellende 1-1 gelijkspel bij Go Ahead Eagles.

"Jantje Faberski... een achttienjarige Pool. Hij is sinds zijn zestiende bij Ajax", begint Kraay bij Goedemorgen Eredivisie. De analist laat de assist van de rechtsbuiten zien in het Keuken Kampioen Divisie-duel met Vitesse. Faberski legde de bal subtiel achter de Arnhemse defensie, waarna Kristian Hlynsson binnen frommelde. "Ik noem het lurken. Jullie zullen het belachelijk vinden, of niet, maar alleen aan dit balletje kun je zien dat hij echt kan voetballen."

"Ik ben ook getipt door Henk Spaan, die zegt: deze jongen gaat het echt worden", gaat Kraay verder. "Hij is achttien en zal niet in de basis kunnen staan, maar hij valt wel beter in dan Anton Gaaei als rechtsbuiten. En hij valt ook beter in dan Christian Rasmussen als linksbuiten, als bij Mika Godts het beste er af is na zestig minuten."

Sjoerd Mossou heeft zijn bedenkingen. "Hartstikke leuke speler en leuk dat je 'm laat zien, maar je ziet ook aan Godts dat het verschil nog wel groot is. Vorig seizoen waren we ook heel enthousiast over Godts bij Jong Ajax", stelt de Algemeen Dagblad-verslaggever. "Maar als je Gaaei erin gooit voor Traoré, dan zet ik liever Jantje erin", reageert Kraay, die hoopt dat zijn boodschap ook Farioli bereikt. "Hij kijkt weleens stukjes van Goedemorgen Eredivisie, dat vertelde hij mij. Dat laat hij dan vertalen. Het is één grote fanaat."