Farioli over vleugels van Ajax

Farioli zoekt naar 'stabiliteit' op Ajax-vleugels: 'Gaaei is een mogelijkheid'

26 september om 16:58
Laatste update: 26 september om 17:03

Francesco Farioli sluit niet uit dat hij Anton Gaaei dit seizoen vaker als rechtsbuiten gaat gebruiken. De trainer van Ajax weet dat hij op de vleugelposities over niet al te veel smaken beschikt, iets wat hem dwingt tot het bedenken van creatieve oplossingen. 

Farioli liet Bertrand Traoré afgelopen zaterdag starten tegen Go Ahead Eagles (1-1), maar haalde hem na één helft naar de kant. Zijn vervanger? Gaaei, van nature een vleugelverdediger. In aanloop naar het Europa League-duel met Besiktas wordt Farioli door Ziggo Sport gevraagd of dat een oplossing uit nood was, of dat we dat vaker kunnen verwachten. "Het is een mogelijkheid. Anton zal er tegen Besiktas niet bij zijn, want hij heeft een enkelprobleem. Maarja, het is een van de oplossingen op bepaalde momenten, en in bepaalde wedstrijden."

"Maar er is niet maar één oplossing", vervolgt de Italiaan, die op de slotdag van de zomerse transferwindow afscheid moest nemen van Steven Bergwijn. "Er zijn veel meer oplossingen, en wij zoeken naar degene die ons de stabiliteit kan geven waar we naar op zoek zijn."

Het leggen van de puzzel dwingt Farioli tot het komen met creatieve ideeën. "Soms denk ik daarvoor out the box. We zijn in dit geval genoodzaakt om verder te zoeken." Dat Ajax er op het laatste moment niet in slaagde om een vervanger voor Bergwijn te strikken, heeft de Italiaan achter zich gelaten. "We wisten wat we wilden. Dat is niet gebeurd, en nu moeten we verder."