Spelersrapport PSV na CL-duel met PSG

PSV op rapport: één grote uitblinker en één duidelijke dissonant in Parijs

22 oktober om 22:58
Laatste update: 22 oktober om 23:08

PSV heeft op karakter een punt uit het vuur gesleept in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (1-1). VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de elf basisspelers en trainer Peter Bosz.

Walter Benítez - 6: met drie knappe reddingen, voor rust en na rust, was Benítez belangrijk voor PSV. Zijn fout bij de 1-1 van PSG, waarbij hij zich verkeek op een knal van Hakimi, werpt echter een schaduw over zijn avond.

Mauro Júnior - 7: in tien wedstrijden voor PSG scoorde Bradley Barcola dit seizoen zeven keer, maar toen kwam hij Mauro tegen. De Braziliaan zorgde ervoor dat PSV aardig overeind bleef aan de rechterkant en was zelfs nog dicht bij een goal.

Ryan Flamingo - 7: wie hem zag spelen in het Parc des Princes, zal niet denken dat hij jarenlang in de relatieve schaduw voetbalde bij clubs als Almere City, Vitesse en FC Utrecht. Flamingo toont geen ontzag, voor niemand.

Olivier Boscagli - 5,5: zijn balverovering voor de 0-1 van Noa Lang was uitstekend, maar Boscagli was in de overige 96 minuten niet zichzelf en liet zich meermals verrassen. Van de ervaren Fransman mag weer worden verwacht.

Matteo Dams - 6,5: voor Dams is elke wedstrijd een ontdekkingstocht, maar ook tegen PSG - toch wel dé lakmoesproef - deed de Belg het naar behoren. Dat Ousmane Dembélé niet scoorde, was echter vooral te danken aan Dembélé zelf.

Malik Tillman - 7: in de voor hem onbekende 'Schouten-rol' leverde Tillman een razendknappe prestatie, want natúúrlijk speelt hij veel liever in een aanvallende rol. Maar dít kan de Amerikaan dus ook.

Ismael Saibari - 6: het is te kort door de bocht om te zeggen dat PSV minder is met Saibari op de plek van Veerman. Het is vooral anders. Feit is wel dat Saibari weinig deelnam aan het spel.

Guus Til - 6: als meest vooruitgeschoven pion op het 'offensieve' middenveld van PSV deed Til wat hij kon. Trekken en sleuren, om uiteindelijk nog een enorme kans om zeep te helpen. Het ontbrak hem aan killerinstinct.

Johan Bakayoko - 4,5: het werd wéér niet de avond van Bakayoko, die ook in Parijs anoniem speelde en geen lantaarnpaal voorbijkwam. Als voorspelbare spelvertrager was de Belg de duidelijke dissonant.

Luuk de Jong - 6,5: het was niet makkelijk voor De Jong, die negentig minuten lang moest opboksen tegen de snelle, vernuftige en fysieke verdedigers van PSG. De manier waarop hij onvermoeibaar de strijd aanging én verdedigde, blijft bewonderenswaardig.

Noa Lang - 7,5: met een verdekt schot, zoals Mbappé dat ook talloze keren deed in het Parc des Princes, bekroonde Lang een ijzersterke wedstrijd. Langzaam maar zeker groeit hij richting zijn topvorm.

Invallers
Couhaib Driouech - x: viel na 65 minuten in voor Lang en speelde te kort voor een beoordeling.
Richard Ledezma - x: viel na 84 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Isac Babadi - x: viel na 84 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 7: de voorspelling van Bosz dat de ruimte bij Lang zou liggen, kwam helemaal uit. Vraag niet hoe, maar een duidelijk verzwakt PSV neemt een punt mee uit Parijs en dat verdient alle lof.