'Weghorst heeft hier maar één ding voor ogen'

'Weghorst heeft hier maar één ding voor ogen en de VAR zal niet ingrijpen'

Vandaag om 09:11

De strafschop die Wout Weghorst afgelopen zondag versierde tegen Heracles Almelo was niet per se een 'Ajax-penalty'. Dat vindt Danny Koevermans, ex-spits van onder meer PSV en AZ en tegenwoordig amateurscheidsrechter.

Heracles-spits Mario Engels beklaagde zich na de 3-4 nederlaag van zijn ploeg in Almelo over de 'typische Ajax-penalty' die Weghorst kreeg na een duel met Thomas Bruns. Koevermans vindt het echter meer een 'typische strafschop van de tegenwoordige tijd', oordeelt hij in het Algemeen Dagblad.

"Spelers weten dat beelden worden stilgezet en bespelen zo de scheidsrechter. Dat blijft voer voor discussie. Weghorst heeft hier maar één ding voor ogen: een strafschop versieren. Je voet ervoor zetten en hopen dat je een been voelt. Dan is er dus blijkbaar ook een zetje. En de VAR zal niet ingrijpen, omdat het een honderd procent fout moet zijn van de scheidsrechter. Het zijn de regels."

Koevermans twijfelt naar eigen zeggen niet aan de integriteit van arbiter Edwin van de Graaf, die tien minuten voor tijd naar de penaltystip wees. "Hij had, denk ik, ook een penalty gegeven als Engels dit aan de overkant was overkomen."