Weghorst leeft mee met in vormcrisis stekende Brobbey

Weghorst probeert Brobbey rustig te houden: 'Is voor een spits gewoon kut'

Vandaag om 17:17
Laatste update: om 18:50

Wout Weghorst leeft mee met Brian Brobbey. Laatsgenoemde slaagde er zondag in Almelo opnieuw niet in om zijn eerste Eredivisie-doelpunt van het seizoen te maken. Kansen om dat wel te doen, waren er genoeg. Weghorst denkt dat zijn concurrent die hatelijke nul snel achter zich kan laten. 

"Zelf heb je dat soms ook gehad als spits", begint Weghorst bij ESPN, doelend op de doelpuntendroogte van Brobbey. "Je hebt periodes dat je niet scoort, of dat je ertegenaan loopt te hikken. Hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt."

Brobbey doet er alles aan om wél tot scoren te komen, zag Weghorst, die in Almelo met twee doelpunten goud waard was voor Ajax. "Het enige wat je kan doen, en dat heeft hij deze week ook gedaan, is trainen. Trainer op je afwerken. Proberen om vastigheid te creëren, en dan door heel hard werken komt het vanzelf weer. Dan gaan ze weer vallen. Ik weet hoe hij zich voelt. Dat is voor een spits gewoon kut."

Weghorst probeert Brobbey hier en daar ook te helpen. "Tuurlijk, je probeert hem rustig te houden. Maar goed, hij heeft genoeg ervaring en we weten dat hij kan scoren. Dat heeft hij vorig seizoen ook laten zien."