Van de Looi stapt op Weghorst af na Heracles - Ajax

Van de Looi stapt op Weghorst af en spreekt Ajax-spits aan op tweetal momenten

Vandaag om 17:47
Laatste update: om 18:49

Erwin van de Looi is zondag direct na Heracles Almelo - Ajax (3-4) op Wout Weghorst afgestapt. De trainer van de thuisclub sprak de spits van de Amsterdammers aan op het penaltymoment, en de rode kaart van Brian De Keersmaecker.

Na afloop was te zien hoe Van de Looi en Weghorst ruim 25 seconden met elkaar aan het praten waren. "Ja, dat hij twee hele slimme momenten had: een penalty en een rode kaart", antwoordt de Heracles-trainer als hij bij ESPN gevraagd wordt naar het onderonsje. "Die heeft hij toch versierd voor zijn team. En dat is uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd geweest. Dus daar kan hij tevreden mee zijn."

Van de Looi doelt met zijn uitspraken op de strafschop die Weghorst in de slotfase versierde, en op de rode kaart die De Keersmaecker kort daarna ontving, na een overtreding op (wederom) Weghorst. "Ik vond daar wat van", zegt de Heracles-trainer over die rode kaart. "Ik heb er verder niet veel over te zeggen, maar ik vond het totaal niet in het beeld van de wedstrijd passen."

"Misschien was het wel een overtreding, maar als je het een beetje aanvoelt, was dat denk ik niet nodig geweest", concludeert hij. "Er waren over en weer overtredingen. Maar het was nooit gemeen of vies. Maar uiteindelijk deed Wout het slim. Hij heeft een penalty en een rode veroorzaakt. Daar moeten wij van leren. We waren niet slim genoeg. Net niet slim genoeg."