Mario Engels hekelt Ajax en Weghorst

Heracles-spits Engels geïrriteerd: 'Een typische Ajax-penalty, Wout is twee meter'

Vandaag om 16:40
Laatste update: om 17:07

Mario Engels heeft kort na Heracles Almelo - Ajax een sneer uitgedeeld aan de Amsterdammers en aan Wout Weghorst. Laatstgenoemde versierde in de slotfase een strafschop, maar die had volgens de Belg nooit gegeven mogen worden. Hij noemt het zelfs een 'typische Ajax-penalty'.

We noteren de 80ste minuut, als invaller Weghorst onderuitgaat in het strafschopgebied van Heracles. Er was sprake van licht contact, maar scheidsrechter Edwin de Graaf vond het genoeg voor een penalty. Weghorst ging vervolgens zelf achter de bal staan, en faalde niet: 4-3. "Een typische Ajax-penalty", oordeelt een zichtbaar gefrustreerde Engels na afloop bij ESPN.

"Dit is geen 50/50-moment", vervolgt de aanvaller, die in de eerste helft wellicht het mooiste doelpunt van dit Eredivisie-seizoen maakte. "Dit was een 80/20-moment. Wout is twee meter, en gaat vallen. Slim gedaan, maar dan heb je tien penalty's in iedere wedstrijd." Zelf vond Weghorst het wel een strafschop. "Ik werd wel echt aangeraakt. volgens mij raakt hij hem op mijn linkerkuit. Hij tikt me aan. ik vind het een penalty."