Groot compliment van Van Basten aan De Jong

Van Basten ziet groot contrast tussen De Jong en Saibari: 'Echt ongelooflijk'

22 oktober om 23:23

Marco van Basten vindt dat Luuk de Jong een groot compliment verdient na de remise van PSV bij Paris Saint-Germain. De voormalig topspits zag de Eindhovense aanvoerder voorop gaan in de strijd tijdens het Champions League-duel in Parijs.

"Echt een compliment. Hij loopt voorop in het verdedigen en staat ook weer op tijd aan de voorkant. Als je hem ziet meeverdedigen ten opzichte van de andere spelers. Hij is de oudste, maar loopt het meeste. Dat vind ik echt ongelooflijk. Hij is een voorbeeld voor het team, wat dat betreft is hij echt de juiste aanvoerder", is Van Basten vol lof bij Ziggo Sport.

Van Basten toont beelden van De Jong, die na balverlies fanatiek terugsprint vanuit de spits. "De anderen zijn niet in beeld, die lopen uit te rusten. Dat vind ik echt ongelooflijk van een jongen die al zolang meeloopt, en eigenlijk degene zou moeten zijn die het meeste tijd nodig heeft om te herstellen. Maar, nee hoor. Hij is echt de eerste die dat doet. Hij geeft het voorbeeld."

Volgens Van Basten staat het in schril contrast met Ismael Saibari, die na een klein uur de achtervolging op Achraf Hakimi staakte. "Hij is de helft van de leeftijd van De Jong, maar hij stopt er gewoon mee. Hij stopt er gewoon mee", herhaalt de ex-bondscoach. "Hij doet gewoon helemaal niets meer."

Dat PSV met een punt vertrekt uit Parijs, is volgens Van Basten mede te danken aan de ervaren spits. "Dat heeft echt te maken met Luuk de Jong. Voorbeeldig."