PSV knokt zich knap naar gelijkspel tegen PSG

Eindhovense stunt in Parijs: PSV knokt zich knap naar gelijkspel tegen PSG

22 oktober om 22:56

PSV heeft na een enerverend duel knap een punt gepakt tegen Paris Saint-Germain in de Champions League. De ploeg van Peter Bosz kwam via Noa Lang zelfs op voorsprong, incasseerde na rust snel de 1-1, wankelde in de slotfase, maar hield wel stand.

PSV kwam meteen onder grote druk te staan in het Parc des Princes. Al na anderhalve minuut dook Achraf Hakimi gevaarlijk in het strafschopgebied op, maar de vleugelverdediger aarzelde en kreeg de bal tegen zijn arm geschoten door Matteo Dams. De Eindhovenaren moesten zich beperken tot tegenhouden, maar ook Bradley Barcola was dichtbij de openingstreffer met een schot voorlangs.

Daarna hield Walter Benítez PSV op de been door een vlammend schot van Kang-In Lee te keren, nadat Olivier Boscagli in de wind was gezet door Warren Zaïre-Emery. De Franse verdediger zag niet veel later hoe Ousmane Dembélé vrij kwam in zijn rug, maar de vleugelaanvaller schoot van dichtbij op de lat. Ook na een halfuur toonde Dembélé zich niet koelbloedig, waardoor PSV wéér met de schrik vrij kwam.

Het was zodoende lange tijd eenrichtingsverkeer in Parijs, maar daarna kroop PSV wat uit zijn schulp. Na 34 minuten viel de treffer zelfs aan de andere kant. Boscagli onderschepte de bal en bediende Noa Lang, die met een schot in de korte hoek het Franse publiek stil kreeg: 0-1. PSG moest even bekomen van die onverwachte tegenvaller en wist de schade voor rust niet meer te repareren.

In de tweede helft voerde de ploeg van Luis Enrique de druk meteen weer op. PSV werd ver teruggedrongen en bezweek na 55 minuten. Benítez verkeek zich op een schot van Hakimi: 1-1. Waar PSG door leek te willen drukken, kregen de Eindhovenaren aan de andere kant een reuzekans om snel weer op voorsprong te komen. Guus Til ging alleen op het doel van Gianluigi Donnarumma af, maar in plaats van voor eigen kans te gaan besloot hij breed te leggen. Marquinhos kon daardoor onderscheppen.

Daarna was het voor PSV een kwestie van overleven. De ploeg van Bosz werd teruggedrongen, al liet PSG zelf ook wat ruimte zo af en toe. Hakimi was wel heel dicht bij zijn tweede treffer. De Marokkaanse international schoot rakelings naast. Mauro Júnior voorkwam dat invaller Kolo Muani kon afronden en was vervolgens zelf gevaarlijk met een uithaal.

PSV moest in de slotfase strijden voor elke meter, maar het dreigde in blessuretijd nog helemaal mis te gaan. De arbiter wees naar de sitp na een duel van Boscagli met Asensio. De VAR riep hem echter naar het scherm, waarna een streep ging door de penalty. Ook Bénitez hield PSV nog een keer spectaculair op de been. Daardoor vertrekt de Eredivisie-koploper met een knap punt uit Parijs.