Eerste reactie Luuk de Jong na PSG - PSV

Trots overheerst bij PSV na zware avond in Parijs: 'Moeten blij zijn met een punt'

22 oktober om 23:15

Luuk de Jong is trots op zijn teamgenoten na het gelijke spel van PSV in Parijs (1-1). De Eindhovenaren hadden een zware kluif aan Paris Saint-Germain, zag ook de aanvoerder van PSV. Desondanks sleepte zijn ploeg een gelijkspel uit het vuur.

"Je ziet gewoon: zij brengen een paar wissels in en die hebben net zoveel power als de spelers die er daarvoor opstaan", begint De Jong tegenover Ziggo Sport. "Dan weet je dat je het heel moeilijk krijgt.  Maar complimenten aan de jongens vandaag voor hoe ze gestreden hebben."

Ondanks dat PSV huiswaarts keert met een punt, ziet ook de spits dat zijn ploeg het zwaar had in Parijs. "De eerste twintig minuten kregen zij een aantal gigantische kansen, die gingen er gelukkig niet in. Toen moesten we wel even iets anders gaan doen, want ze kwamen er telkens door door ballen achter onze laatste linie. We probeerden wel druk te zetten, maar ze hebben zulke vaardige spelers, die zo goed positie kiezen. Dat maakt het zo moeilijk."

Door de kwaliteiten van de thuisploeg, moesten de Eindhovenaren het originele strijdplan wat bijschaven. "We moesten het vandaag van de omschakeling hebben. Noa (Lang, red.) maakte zo ook een fantastische goal. Het is jammer dat Guus (Til, red.) nog een kans mist, anders had je hier nog een overwinning kunnen stelen. Al met al moeten we blij zijn met een punt."

Vlak voor tijd was het nog even schrikken voor PSV, toen PSG een strafschop toegekend kreeg na een ogenschijnlijke overtreding van Olivier Boscagli. Uiteindelijk werd de penalty echter teruggedraaid. "Ik wist dat het honderd procent geen penalty was", stelt De Jong na afloop. "Ik stond achter Olivier, hij speelde honderd procent de bal. Het is goed dat de scheidsrechter de penalty terugdraaide."