Vermoedelijke opstelling Ajax

Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli wisselt flink op middenveld, Brobbey spits

Vandaag om 08:53

Ajax neemt het zondag om 14.30 uur op tegen Heracles Almelo. Francesco Farioli staat voor een aantal keuzes bij het maken van de opstelling. VoetbalPrimeur helpt de Italiaan een handje.

Remko Pasveer is zoals altijd dit seizoen de man onder de lat bij Ajax. De doelman moet vanuit zijn goal de achterhoede goed neerzetten. Die bestaat uit Devyne Rensch op rechtsback, Josip Sutalo rechts centraal, Youri Baas links centraal en Jorrel Hato begint op linksback.

Op het middenveld keert Kian Fitz-Jim terug in de basis. De middenvelder is terug van een blessure en is fit genoeg om in actie te komen. Dat geldt nog niet voor Steven Berghuis. Het middenrif zal ten opzichte van het met 3-1 gewonnen duel met FC Groningen vermoedelijk flink veranderen. Branco van den Boomen zal, net als Davy Klaassen, namelijk ook plaats moeten maken. Jordan Henderson keert terug in de basis. Samen met Fitz-Jim en Kenneth Taylor vormt de aanvoerder het middenveld.  

De voorhoede van Ajax zal in zijn geheel onveranderd zijn ten opzichte van het duel met FC Groningen. Ondanks zijn mindere vorm behoudt Brian Brobbey zijn basisplaats. Dat betekent dat Chuba Akpom en Wout Weghorst op de bank plaatsnemen. Brobbey wordt geflankeerd door Mika Godts en Betrand Traoré.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Traoré, Brobbey, Godts.