Ton du Chatinier zou Ron Jans graag bij Ajax of Feyenoord zien

Eredivisie-trainer getipt bij Ajax en Feyenoord: 'Wat moet hij nog meer doen?'

Vandaag om 18:11

Ton du Chatinier zou Ron Jans graag bij Ajax of Feyenoord zien, zo vertelt hij aan Voetbal International. De voormalig speler en trainer van onder andere FC Utrecht snapt niet dat de huidige trainer van de Domstedelingen nooit een kans heeft gehad bij een van de topclubs.

Jans bezet met FC Utrecht momenteel de tweede plaats in de Eredivisie. De 66-jarige trainer heeft volgens zijn voorganger Du Chatinier alles om te slagen in de top. "Ik zou hem weleens bij Ajax of Feyenoord willen zien. Hij heeft overal gezeten en goed gepresteerd."

Dat zowel in Amsterdam als Rotterdam een andere trainer aan het roer staat, stoot de gestopte oefenmeester dan ook tegen het zere been. "We kunnen in Nederland de trainerscursus net zo goed afschaffen. We halen een Italiaan, een Deen of Belg. Maar Arne Slot komt toch ook bij Cambuur vandaan? Je moet wel een kans krijgen, wil ik daar maar mee zeggen", stelt Du Chatinier.

"Ron heeft het waargemaakt bij allerlei goede clubs, van FC Groningen tot FC Twente en nu weer bij FC Utrecht", vervolgt Du Chatinier. "Ik weet niet wat hij nog meer moet doen... Hij krijgt het op een bepaalde manier voor elkaar dat spelers het doen voor hem. Of dat nu psychologie is of wat dan ook, ik weet het niet, maar het is wél een kwaliteit."