'Memphis blijft bij Corinthians'

''Radicale wending' voor Memphis na besluit Braziliaans ministerie van Financiën'

17 oktober om 20:43
Laatste update: 17 oktober om 21:39

De toekomst van Memphis Depay lijkt bij Corinthians te liggen. Esportes da Sorte, de sponsor die een groot deel van het salaris van de aanvaller ophoest, heeft toestemming gekregen om in Brazilië te opereren.

Dat meldt het Spaanse Sport. De krant meldt dat Memphis er nu van verzekerd is dat hij in Brazilië kan blijven spelen. Omdat gokhuis Esportes da Sorte toestemming heeft gekregen van het ministerie van Financiën om in Brazilië te opereren. Daardoor wordt er gesproken van een ‘radicale wending’. De toekomst van Memphis ligt bij Corinthians.

Memphis tekende een contract tot medio 2026 bij de Braziliaanse club. Esportes da Sorte zou naar verluidt twee derde van het vorstelijke salaris van zes miljoen euro per jaar betalen.

Wedkantoren die geen toestemming hebben om in Brazilië actief te zijn, kunnen niet adverteren in het land. Als het ministerie van Financiën de sponsor niet had opgenomen in de lijst, had Corinthians geen andere keus dan de betrekkingen te verbreken. Memphis moest de club dan gedwongen verlaten. Zo ver lijkt het dus niet te komen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!